Daily Current Affairs GK : December 4 , 2023

Daily Current Affairs GK : December 4 , 2023

Current Affairs GK : Tireless Study presents Daily Current Affairs GK for all competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as first portable hospital , Hump World War-II Museum , International Maritime Organization , Indian Navy Day etc.

1. Where was the world’s first portable hospital inaugurated?

(a) Gurugram

(b) Ahmedabad

(c) Indor

(d) Mumbai

Answer: (a) Gurugram

2. Which state has inaugurated The Hump World War-II Museum?

a) Assam

b) Tripura

c) Meghalaya

d) Arunachal Pradesh

Answer: (d) Arunachal Pradesh

3. The headquarters of International Maritime Organization is located in ?

(a) Sydney

(b) Dubai

(c) London

(d) Mumbai

Answer: (c) London

4. Who has been appointed as the Director General of the Indian Council of Forestry Research Education?

(a) Kanchan Devi

(b) Anamika Das

(c) Anmol Singh

(d) Atul Saxena

Answer: (a) Kanchan Devi

5. When is Indian Navy Day celebrated every year?

(a) 01 December

(b) 02 December

(c) 03 December

(d) 04 December

Answer: (d) 04 December

6. When was ‘World Disability Day’ celebrated recently?

a) 02 December

b) 03 December

c) 04 December

d) 01 December

Answer: (b) 03 December

7. Recently QECD has estimated India’s GDP growth rate to be what percent in FY-24?

a) 9.2%

b) 7.4%

c) 6.3%

d) none of these

Answer: (c) 6.3%

8. Recently the Indian government sent 75 Indian soldiers from which country?

a) Maldives

b) Indonesia

c) Chile

d) UAE

Answer: (a) Maldives

 

Daily Current Affairs GK : December 3 , 2023


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply