Daily Current Affairs : December 9 2023
1. Who was recently chosen as Time Magazine’s ‘Person of the Year’ ?
a) Meera Chand
b) Taylor Swift
c) Sarmila Joshi
d) None of these
Answer: b) Taylor Swift
2. Which country has framed ‘One Province, One Policy’ plan to handle financial risk?
a) India
b) Singapore
c) USA
d) China
Answer: d) China
3. Which Union Minister has been given additional charge of the Agriculture Ministry by President of India ?
a) Renuka Singh Sarut
b) Arjun Munda
c) Rajiv Chandrashekhar
d) Shobha Karandlaje
Answer: b) Arjun Munda
4. Who has recently been appointed as the Youth Voter Awareness Ambassador for Jammu and Kashmir?
a) Neeraj Chopra
b) Suresh Raina
c) Mahendra Singh Dhoni
d) None of these
Answer : b) Suresh Raina
5. Which ministry has recently started the ‘Mera Gaon Meri Dharohar’ project?
a) Ministry of Culture
b) Ministry of Agriculture
c) Ministry of Rural Development
d) None of these
Answer: a) Ministry of Culture
6. Who has recently been appointed the new Chairman of BBC?
a) Ravi Boi
b) Rashid Khan
c) Sameer Shah
d) None of these
Answer : c) Sameer Shah
7. Which country has recently separated from China’s BRI?
a) Italy
b) Australia
c) India
d) None of these
Answer : a) Italy
8. Who has recently introduced ‘AI Gemini’ like human brain?
a) Meta
b) SpaceX
c) Google
d) None of these
Answer: c) Google
9. Who has become the new chief Minister of Telengana ?
a) Ravi Bishnoi
b) D K Shivakumar
c) Anumula Revanth Reddy
d) None of these
Answer: c) Anumula Revanth Reddy
10. Which state government has recently started the CM Fellowship programme?
a) Haryana
b) Uttar Pradesh
c) Karnataka
d) Assam
Answer: b) Uttar Pradesh
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.