Current Affairs Quiz : 03 August 2024

Current Affairs Quiz : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all dedicated students and readers preparing for various competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as Paris Paralympics 2024 , World Coconut Day, Himanshi Tokas,AI project Morni etc

Current Affairs Quiz : 03 August 2024

1. When was ‘World Coconut Day’ celebrated recently?

(a) 31 August

(b) 02 September

(c) 01 September

(d) None of these

Answer: (b) 02 September

2. Which medal has ‘Nishad Kumar’ won recently in Paris Paralympics?

(a) Gold

(b) Bronze

(c) Silver

(d) None of these

Answer: (c) Silver

3. Recently ‘Himanshi Tokas’ has won which medal in the Asian Cadet Judo Championship?

(a) Gold

(b) Silver

(c) Bronze

(d) None of these

Answer: (b) Silver

4. Recently, in the month of August, GST collection has increased by what percentage to 1.75 lakh crores?

(a) 8.4%

(b) 7.9%

(c) 10%

(d) 12%

Answer: (c) 10%

5. Recently, with which country has India signed a semiconductor ecosystem?

(a) Japan

(b) South Korea

(c)  Singapore

(d) None of these

Answer: (c)  Singapore

6. Who has recently launched AI project Morni for 125 Indian languages? 

(a) Meta

(b) Google DeepMind

(c) Microsoft

(d) None of these

Answer: (b) Google DeepMind

7. Recently, director Hayao Miyazaki of which country has been awarded the Ramon Magsaysay Award?

(a) China

(b) Japan

(c) South Korea

(d) None of these

Answer: (b) Japan

8. Who has been appointed as the CMD of HAL recently?

(a) Sanjeev Raina

(b) Dr. D.K. Sunil

(c) B. Srinivasan

(d) None of these

Answer: (b) Dr. D.K. Sunil

Read More :-

Current Affairs Quiz: 02 August 2024

Comments

Leave a Reply