Current Affairs Quiz : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all dedicated students and readers preparing for various competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as Paris Paralympics 2024 , Varuna’ exercise, Project Naman , Vishva Shanti Buddha Vihar etc.
1. With which country is the Indian Navy conducting the ‘Varuna’ exercise?
(a) Bangladesh
(b) Russia
(d) Bhutan
(d) France
Answer: (d) France
2. Where did President of India inaugurate Vishva Shanti Buddha Vihar?
(a) Maharashtra
(b) West Bengal
(c) Andhra Pradesh
(d) Nagaland
Answer: (a) Maharashtra
3. Who recently launched the first phase of Project Naman?
(a) Assam Police
(b) Indian Army
(c) Indian Air Force
(d) ITBP
Answer: (b) Indian Army
4. Which award did Dharambir win at the Paris 2024 Paralympics?
(a) Bronze
(b) Silver
(c) Gold
(d) None
Answer: (a) Gold
5. Who was recently appointed as the selector of the men’s cricket team by BCCI?
(a) Saurabh Ganguly
(b) MS Dhoni
(c) Ajay Ratra
(d) Virat Kohli
Answer: (c) Ajay Ratra
6. Who is the oldest Indian to swim across the English Channel solo?
(a) Ramesh Sharma
(b) Siddharth Agarwal
(c) Monoj Kumar
(d) Abhishek Ganguly
Answer: (b) Siddharth Agarwal
7. With which country has India recently partnered for the semiconductor sector?
(a) Singapore
(b) Malaysia
(c) UAE
(d) Japan
Answer: (a) Singapore
8. In which event did Sharad Kumar and Mariyappan Thangavelu win medals at Paris Paralympics 2024?
(a) Shooting
(b) Break Dancing
(c) High jump
(d) Swimming
Answer: (c) High jump
9. Which country has scored the highest powerplay total in T-20I cricket history?
(a) England
(b) Bangladesh
(c) India
(d) Australia
Answer: Australia
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.