Current Affairs Quiz : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all dedicated students and readers preparing for various competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as International Charity Day , United Nations High Seas Treaty etc.
1. When was ‘International Charity Day’ celebrated recently?
(a) 03 September
(b) 05 September
(c) 04 September
(d) None of these
Answer: (b) 05 September
2. Who has recently been appointed as the ambassador of ITTF Foundation?
(a) Siddharth Agarwal
(b) Vibhav Bhushan
(c) Sharat Kamal
(d) None of these
Answer: (c) Sharat Kamal
3. Who has topped the list of Indian celebs who pay the highest taxes recently?
(a) Salman Khan
(b) Shahrukh Khan
(c) Amitabh Bachchan
(d) None of these
Answer: (b) Shahrukh Khan
4. Which country has recently signed the United Nations High Seas Treaty?
(a) Nepal
(b) Sri Lanka
(c) Maldives
(d. None of these
Answer: (c) Maldives
5. Recently, in which country has Prime Minister Modi inaugurated the new office of the Indian Embassy?
(a) Japan
(b) Singapore
(c) Brunei
(d) None of these
Answer: (c) Brunei
6. Who has recently launched the Jal Sanchay Jan Bhagidari initiative?
(a) Piyush Goyal
(b) Nirmala Sitharaman
(c) Narendra Modi
(d) None of these
Answer: (c) Narendra Modi
7. Recently, India has signed 04 MoUs with which country?
a. Brunei
b. Singapore
c. Malaysia
d. None of these
Answer: (b) Singapore
8. Recently Michel Barnier was appointed the Prime Minister of which country?
(a) Spain
(b) France
(c) Italy
(d) None of these
Answer: (b) France
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.