Assam Current Affairs Quiz : 08 August 2024

Assam Current Affairs Quiz : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all dedicated students and readers preparing for various competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as World Deaf Championship , International Police Cooperation Day, Agni – 4 missile etc .

Assam Current Affairs Quiz

1.Where was the Agni – 4 missile test launch carried out ? 

(a) Bangalore 

(b) Goa

(c) Chandipur, Odisha

(d) Delhi 

Answer: (c) Chandipur, Odisha

2. Who has recently won the gold medal with a world record in the World Deaf Championship?

(a) Kapil Parmar

(b) Jyoti Berwal

(c) Shaurya Saini

(d) None of these

Answer: (c) Shaurya Saini

3. When was ‘International Police Cooperation Day’ celebrated recently?

(a) 05 September

(b) 07 September 

(c) 06 September

(d) None of these

Answer: (b) 07 September

4.Recently ‘Tahir Zaman’ has been appointed as the head coach of which country’s hockey team?

(a) Sri Lanka

(b) Bangladesh

(c) Pakistan

(d) None of these

Answer: (c) Pakistan

5. Who has recently released ‘The Hindu Coffee Table Book’ on ISRO?

(a) S. Jaishankar

(b) Ashwini Vaishnav

(c) S. Somnath

(d) None of these

Answer: (c) S. Somnath

6.Recently, which country’s Independence Day was celebrated on 7 September?

(a) Sri Lanka

(b) Myanmar

(c) Brazil

(d) None of these

Answer: (c) Brazil

7.Recently, in the Legislative Assembly of which state, a bill abolishing pension for party changers has been passed?

(a) Karnataka

(b) Madhya Pradesh

(c) Himachal Pradesh

(d) None of these

Answer: (c) Himachal Pradesh

8.Who has recently become the first player to reach 900 career goals?

(a) Lionel Messi

(b) Cristiano Ronaldo

(c) Joseph Bison

(d) Out of these

Answer: (b) Cristiano Ronaldo

9.Recently, which IIT has partnered with Airbus to promote aviation education?

(a) IIT Mumbai

(b) IIT Guwahati

(c) IIT Delhi

(d) None of these

Answer: (b) IIT Guwahati

10. Which organization is hosting the ” Spectrum of Literacy ” conference ? 

(a) Ministry of Health

(b) Ministry of Education

(c) Ministry of Finance 

(d) Ministry of Culture 

Answer: (b) Ministry of Education

11.How long does the Onam festival span ? 

a) 6 days

b) 7 days

c) 9 days

d) 10 days

Answer: d) 10 days

12.When is International Literacy Day ( ILD ) observed each year ? 

(a) September 8

(b) 9 September 

(c)  October 12 

(d) November 10

Answer: (a) September 8

Read More :-

Assam Current Affairs Quiz : 07 August 2024

Assam Current Affairs Quiz : 06 August 2024

Assam Current Affairs Quiz : 05 August 2024

Assam Current Affairs Quiz : 04 August 2024


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply