Assam Current Affairs Quiz : 09 August 2024

Assam Current Affairs Quiz : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all dedicated students and readers preparing for various competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as Paris Paralympics 2024 , Finance Secretary, Agni-4 Missile, Nuakhai Utsav BPaLM Regimen etc .

Assam current affairs quiz

1. Who topped the medal table in the recent Paris Paralympics 2024?

(a) China

(b) Great Britain

(c) India

(d) Japan

Answer: (a) China

2. Who has been recently nominated as ‘Finance Secretary’?

(a) Bharat Shah

(b) Tuhin Kant Pandey

(c) Arvind Rana

(d) Amar Singh Sandhu

Answer: (b) Tuhin Kant Pandey 

3. Agni-4 Missile, recently seen in the news, is developed by which organization?

(a) ISRO

(b) DRDO

(c) HAL

(d) None of the above

Answer: (b) DRDO

4. Where recently more than 14 people have died due to Super Typhoon Yagi?

(a) China

(b) Japan

(c) Vietnam

(d) None of these

Answer: (c) Vietnam

5. Recently, which country has emerged as the biggest plastic polluter in the world?

(a) China

(b) Japan

(c) India

(d) None of these

Answer: (c) India

6. Where was ‘Nuakhai Utsav’ celebrated recently?

(a) Assam

(b)  Odisha

(c) Rajasthan

(d) None of these

Answer: (b) Odisha

7. BPaLM Regimen, recently seen in the news, is associated with which disease?

(a) Ebola

(b) Dengue

(c) Tuberculosis

(d) Malaria

Answer: (c) Tuberculosis

8. Who has recently introduced Braille insurance policy for visually impaired people?

(a)  LIC

(b) Max Life

(c) Star Health

(d) None of these

Answer: (c) Star Health 

9. Who has recently won the ‘US Open’ title for the first time?

(a) Jessica Pegula

(b) Coco Gauff

(c) Arina Savalka

(d) None of these

Answer: (c) Arina Savalka

10. Barakah Nuclear Energy Plant is located in which country?

(a) United Arab Emirates

(b) Kuwait

(c) Russia

(d) Turkey

Answer: (a) United Arab Emirates

11. Recently, which state government has made NRC receipt number mandatory for Aadhar card?

(a) Gujarat

(b) Assam

(c) Mizoram

(d) None of these

Answer: (b) Assam

 

Read More :-

Assam Current Affairs Quiz : 08 August 2024

Assam Current Affairs Quiz : 07 August 2024

Assam Current Affairs Quiz : 06 August 2024


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply