Daily Current Affairs : 12 August 2024

Daily Current Affairs : 12 August 2024

Daily Current Affairs : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as POCSO fast track courts, 4th Intercontinental Cup men’s football championship,Five Decades in Politics, Best countries 2024 etc .

Daily current affairs

1. Recently, in which state five new POCSO fast track courts will be established?

(A) Assam

(B) West Bengal

(C) Andhra Pradesh

(D) West Bengal

Answer: (B) West Bengal

2. Which team won the 4th Intercontinental Cup men’s football championship ?

(A) Syria

(B) Sri Lanka

(C) Japan

(D) North Korea

Answer: (B) Syria

3. Whose autobiography ‘Five Decades in Politics’ was released recently?

(A) Rajnath Singh

(B) Digvijay Singh

(C) Sushilkumar Shinde

(D) Ashok Kumar

Answer: (C) Sushilkumar Shinde

4. Who has been appointed as India’s next Ambassador to Croatia ?

(A) Raj Kumar Srivastava

(B) Ayushmaan Sarma

(C) Arun Goel

(D) Saleh Uddin

Answer: (C) Arun Goel

5. Who has topped the recent ranking of best countries 2024 ?

(A) Norway

(B) Finland

(C) Switzerland

(D) Norway

Answer: (C) Switzerland

6. Who is the first – ever schoolgirl champion at the Asian Youth Boxing Championships ?

(A) Vinesh Phogat

(B) Deepali Thapa

(C) Lovlina Borgohain

(D) None of the above

Answer: (B) Deepali Thapa

7. Where will the world’s largest low – carbon hydrogen facility be located ?

(A) Abu Dhabi , UAE

(B) Riyadh, Saudi Arabia

(C) Baytown , Texas

(D) Dubai , UAE

Answer: (C) Baytown , Texas

8. Where will the 2nd Asia Pacific Ministerial Conference on Civil Aviation be held ?

(A) Mumbai

(B) Ahmedabad

(C) Kolkata

(D) New Delhi

Answer: (D) New Delhi  D

9. During which event was Randhir Singh elected as the president of the Olympic Council of Asia ( OCA ) ? 

(A) 53rd General Assembly

(B) 34th General Assembly

(C) 55th General Assembly

(D) 44nd General Assembly

Answer: (D) 44th General Assembly

10. Which year is India bidding to host the Youth Olympics ?

(A) 2038

(B) 2031

(C) 2030

(D) 2026

Answer: (C) 2030

11. Who was appointed as France’s new Prime Minister by Emmanuel Macron ?

(A) Jean Mélenchon

(B) Email McMurray

(C) Michel Barnier

(D) Fransis Hollande

Answer: (C) Michel Barnier

Read More:-

Daily Current Affairs Quiz : 11 & 12 August 2024


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply