Assam Current Affairs Quiz : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all dedicated students and readers preparing for various competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as Paris Paralympics 2024 , Finance Secretary, Agni-4 Missile, Nuakhai Utsav BPaLM Regimen etc .
1. Who topped the medal table in the recent Paris Paralympics 2024?
(a) China
(b) Great Britain
(c) India
(d) Japan
Answer: (a) China
2. Who has been recently nominated as ‘Finance Secretary’?
(a) Bharat Shah
(b) Tuhin Kant Pandey
(c) Arvind Rana
(d) Amar Singh Sandhu
Answer: (b) Tuhin Kant Pandey
3. Agni-4 Missile, recently seen in the news, is developed by which organization?
(a) ISRO
(b) DRDO
(c) HAL
(d) None of the above
Answer: (b) DRDO
4. Where recently more than 14 people have died due to Super Typhoon Yagi?
(a) China
(b) Japan
(c) Vietnam
(d) None of these
Answer: (c) Vietnam
5. Recently, which country has emerged as the biggest plastic polluter in the world?
(a) China
(b) Japan
(c) India
(d) None of these
Answer: (c) India
6. Where was ‘Nuakhai Utsav’ celebrated recently?
(a) Assam
(b) Odisha
(c) Rajasthan
(d) None of these
Answer: (b) Odisha
7. BPaLM Regimen, recently seen in the news, is associated with which disease?
(a) Ebola
(b) Dengue
(c) Tuberculosis
(d) Malaria
Answer: (c) Tuberculosis
8. Who has recently introduced Braille insurance policy for visually impaired people?
(a) LIC
(b) Max Life
(c) Star Health
(d) None of these
Answer: (c) Star Health
9. Who has recently won the ‘US Open’ title for the first time?
(a) Jessica Pegula
(b) Coco Gauff
(c) Arina Savalka
(d) None of these
Answer: (c) Arina Savalka
10. Barakah Nuclear Energy Plant is located in which country?
(a) United Arab Emirates
(b) Kuwait
(c) Russia
(d) Turkey
Answer: (a) United Arab Emirates
11. Recently, which state government has made NRC receipt number mandatory for Aadhar card?
(a) Gujarat
(b) Assam
(c) Mizoram
(d) None of these
Answer: (b) Assam
Read More :-
Assam Current Affairs Quiz : 08 August 2024
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.