Current Affairs Quiz : 07 August 2024

Current Affairs Quiz : Tireless Study presents Daily Current Affairs Quiz for all dedicated students and readers preparing for various competitive exams. In today’s session, get briefings about the important topics given in Q&A formats such as  Environmental Performance Index 2022, National Air Sports Policy 2022, Bonn Climate Change Conference 2022 etc .

1. What is India’s rank on Environmental Performance Index 2022?

(a) 166

(b) 170

(c) 180

(d) 120

Answer: (c) 180

2. Recently, which state government has strengthened 33 % reservation for women in the police force?

(a) Gujarat

(b) Rajastha

(c) Madhya Pradesh

(d) None of these

Answer: (b) Rajasthan

3. Which country has topped the Environmental Performance Index 2022?

(a) Finland

(b) Sweden

(c) Denmark

(d) Switzerland

Answer: (c) Denmark

4. Who launched India’s first National Air Sports Policy 2022?

(a) Amit Shah

(b) Anurag Thakur

(c) Jyotiraditya Scindia

(d) Rajnath Singh

Answer:(c) Jyotiraditya Scindia 

5. Recently, which state government will celebrate 20th August as Suta Diwas from next year?

(a) Ladakh

(b) Assam

(c) Rajasthan

(d) None of these

Answer: (b) Assam

6. Which country is hosting the Bonn Climate Change Conference 2022?

(a) Finland

(b) Denmark

(c)Egypt

(d) Croatia

Answer: (c) Egypt

7.Who has been recently nominated to the World Agriculture Board?

(a) Sarbananda Sonowal

(b) Ashwini Vaishnav

(c) Suresh Prabh

(d) None of these

Answer: (c) Suresh Prabhu

8. Which state is hosting the Khelo India Youth Games this year?

a) Haryana

b) Andhra Pradesh

c) Odisha

d) West Bengal

Answer: (a) Haryana

9. What is the name of NASA’s Venus Mission?

(a) Winston

(b) Picasso

(c) DAVINCI

(d) Paula

Answer: (c) DAVINCI

10. When is World Food Safety Day observed?

a) June 4th

b) June 5th

c) June 6th

d) June 7th

Answer: d) June 7th

Read More :-

Current Affairs Quiz : 06 August 2024


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply