Daily Current Affairs : December 6 , 2023

Daily Current Affairs : December 6 , 2023

Daily Current Affairs

 

1. Which word has been chosen as the Word of the Year by Oxford University Press?

A) Rizz

b)  Al

C) Chat GPT

D) None of these

Answer: A)  Rizz

2. What is the causative agent of white lung’ syndrome that was recently in news?

A) Fungi

B) Bacteria

C) Protozoa

D) Virus

Answer: B) Bacteria

3. Who has recently become the third woman Grandmaster of India?

A) Vamika Aggarwal

B) Rukmini Raut

C) Vaishali Rameshbabu

D) Hritika Dronavalli

Answer: Vaishali Rameshbabu

4. Who has become the new Deputy Chief of Naval Staff? 

A ) Rakesh Gupta

B ) Dinesh K Tripathi

C ) Anubhav Chaudhary

D ) Ashish Vidyarthi

Answer: B ) Dinesh K Tripathi

5. When is World Soil Day celebrated every year?

A) 2nd December

B) 3rd December

C) 4th December

D) 5th December

Answer: D) 5th December

6. R21/Matrix-M’ which was recently seen in the news is related to  ?

A) New Galaxy

B) Malware

C) Vaccine

D) AI Tool

Solution:  C) Vaccine

7. In which state did Prime Minister unveil the statue of Chhatrapati Shivaji Maharaj?

A) Bihar

B) Maharashtra

C) Madhya Pradesh

D) Rajasthan

Answer: B) Maharashtra

8. Where was the 91st Interpol General Assembly organized recently?

A) Washington DC

B) Vienna

C) New York

D) None of these

Answer: B) Vienna

9. Where was the IBA Junior World Boxing Championship 2023 held?

A) China

B) Armenia

C) Pakistan

D) India

Answer: B) Armenia

Daily Current Affairs GK : December 5 , 2023


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply