Daily Current Affairs : December 9 2023

Daily Current Affairs : December 9 2023

1. Who was recently chosen as Time Magazine’s ‘Person of the Year’ ?

a) Meera Chand

b) Taylor Swift

c) Sarmila Joshi

d) None of these

Answer: b) Taylor Swift

2. Which country has framed ‘One Province, One Policy’ plan to handle financial risk?

a) India

b) Singapore

c) USA

d) China

Answer: d) China

3. Which Union Minister has been given additional charge of the Agriculture Ministry by President of India ?

a) Renuka Singh Sarut

b) Arjun Munda

c) Rajiv Chandrashekhar

d) Shobha Karandlaje

Answer: b) Arjun Munda 

4. Who has recently been appointed as the Youth Voter Awareness Ambassador for Jammu and Kashmir? 

a) Neeraj Chopra

b) Suresh Raina

c) Mahendra Singh Dhoni

d) None of these

Answer : b) Suresh Raina

5. Which ministry has recently started the ‘Mera Gaon Meri Dharohar’ project? 

a) Ministry of Culture

b) Ministry of Agriculture

c)  Ministry of Rural Development

d) None of these

Answer: a) Ministry of Culture

6. Who has recently been appointed the new Chairman of BBC? 

a) Ravi Boi

b) Rashid Khan

c) Sameer Shah

d) None of these

Answer : c) Sameer Shah

7. Which country has recently separated from China’s BRI?

a)  Italy

b) Australia

c) India

d)  None of these

Answer : a)  Italy

8. Who has recently introduced ‘AI Gemini’ like human brain? 

a) Meta

b) SpaceX

c) Google

d) None of these

Answer: c) Google

9. Who has become the new chief Minister of Telengana ?

a) Ravi Bishnoi

b) D K Shivakumar

c) Anumula Revanth Reddy

d) None of these

Answer: c) Anumula Revanth Reddy

10. Which state government has recently started the CM Fellowship programme? 

a) Haryana

b) Uttar Pradesh

c) Karnataka

d) Assam

Answer: b) Uttar Pradesh

Daily Current Affairs : December 8 2023


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply