Daily Current Affairs GK : December 7 2023

Daily Current Affairs GK : December 7 2023

Daily Current Affairs GK

1. Which has become the safest city?

A ) Pune

B ) Chandigarh

C ) Kolkata

D ) New Delhi

Answer: ( C ) Kolkata

2. Where has a 115 million year old shark fossil been discovered recently?

A) Jaisalmer

B) Hyderabad

C) Raniganj

D) None of these

Answer: ( A) Jaisalmer

3. Recently, where will the Men’s Volleyball Club World Championship 2023 be organized?

A) France

B) Germany

C) India

D) None of these

Answer: C) India

4. Who was recently named ‘Times Athlete of the Year’ ?

A) Neeraj Chopra

B) Lionel Messi

C) Cristiano ronaldo

D) None of these

Answer: B) Lionel Messi

5. How many Indian women are included in the list of 100 most powerful women in the world recently released by Forbes?

A) 04

B) 07

C) 05

D) None of these

Answer: A) 04

6. Who has recently become the world’s number-1 T-20 bowler in the ICC rankings?

A) Wanindu Hasranga

B) Rashid Khan

C) Ravi Bishnoi

D) None of these

Answer: C) Ravi Bishnoi

7. Recently in which state the crime against women has been 180 times more than the national average?

A) Haryana

B) Uttar Pradesh

C) Rajasthan

D) None of these

Answer: B) Uttar Pradesh

8. Where was the 5th Bee Day celebrated recently in which state ?

A) Assam

B) Nagaland

C) Mizoram

D) Arunachal Pradesh

Answer: B) Nagaland

9. Which Indian-origin writer has recently been honored with Singapore’s highest honour?

A) Riya Gaud

B) Meera Chand

C) Sarmila Joshi

D) None of these

Answer: B) Meera Chand

 

Daily Current Affairs : December 6 , 2023


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply