Paris Olympic Games MCQ

 Paris Olympic Games MCQ

 

 1.Paris Olympics will be played in 2024 ? 

( a ) 31 st

( b ) 32 nd

( c ) 33 rd

( d ) 34th

Answer: ( c ) 33 rd

2. In which city were the 33rd Olympic Games organized ?

( a ) Tokyo

( b ) Beijing

( c )  Paris

( d )  Berlin

Answer: ( c )  Paris

3. When is Paris Olympics 2024 held ?

( a ) 18 July – 10 August

( b ) 20 July – 10 August

( c ) 22 July – 11 August

( d ) 24 July – 11 August

Answer: ( d ) 24 July – 11 August

4. In which year did the Olympic Games start?

a) 1896

b) 1900

c) 1924

d) 1936

Answer: (a) 1896

5. The yellow circle in the Olympic flag represents which continent?

a) Africa

b) Asia

c) Europe

d) Australia

Answer: b) Asia

6. How many times has Paris, France hosted the Olympics?

a) Once

b) Twice

c) Thrice

d) Four times

Answer: c) Thrice

7.Mondo Duplantis is related to which sport ? 

a ) Running

b ) Pole Vault

c ) Swimming

d ) Badminton

Answer: b ) Pole Vault

8. Where will the Olympic Games be held in 2028?

a) London

b) Los Angeles

c) Tokyo

d) Paris

Answer: b) Los Angeles

9. What was the mascot of the Paris 2024 Olympics?

a) Phryge

b) Miraitowa

c) Vincent

d) Izzy

Answer: a) Phryge

10.How many times have the Olympic Games been cancelled in history?

a) Once

b) Twice

c)Thrice

d)  Four times

Answer: c)Thrice. (1916, 1940 &1944) 

11. How many medals did India win in the Paris 2024 Olympics?

a) 5

b) 6

c) 7

d) 8

Answer: b) 6 . Six medals, including a silver and five bronze, that India won in the Paris 2024 Olympics, ranking the country in the 71st place on the medals tally.

 

12.Which new sport was included in the Paris 2024 Olympics?

a) Baseball

b) Surfing

c) Breakdancing

d) Karate

Answer: c) Breakdancing

13. What is the order of the top three countries in the Paris 2024 Olympic medal tally?

a) USA, China, Japan

b China, USA, Russia

c) Japan, China, USA

d) Russia, Japan, China

Answer: a) USA, China, Japan

14. Who was India’s flag bearer at the closing ceremony in 2024 Olympic Games ?

a) Neeraj Chopra

b) Manu Bhaker

c) P. R Sreejesh

d) Both (b) & (c)

Answer: d) Both (b) & (c)

15. Who is the youngest Indian Olympic medalist in history?

a) Sakshi Malik

b) Neeraj Chopra

c) PV Sindhu

d) Aman Sehrawat

Answer: d) Aman Sehrawat

16. Indian hockey team won the bronze medal at Paris 2024 Olympics , how many Olympic medals have they won in total ?

a ) 11

b ) 12

c ) 13

d ) 14

Answer: c ) 13

17. Arshad Nadeem belongs to which country ?

a ) India

b ) Pakistan

c ) Sri Lanka

d ) Afghanistan

Answer: b ) Pakistan

18. Who has won the most Olympic Medals in history?

a) Larisa Latiynina

b) Micheal Phelps

c) Simone Biles

d) Usian Volt

Answer: b) Micheal Phelps, USA (Total-28) 

19. In which event did Manu Bhaker win the bronze medal?

50m Rifle 3 Positions

b) 10m Air Pistol

Skeet Shooting

d) Trap Shooting

Answer: b) 10m Air Pistol

20.When was the first Winter Olympic Games held ?

A. 1916

B. 1920

C. 1912

D. 1924

Answer: 

21.How many medals did India win in Tokyo Olympics 2020 ?

A)6

B)5

C)8

D)7

Answer: A) 7

22. Who was the most successful athlete at the Paris 2024 Olympics ?

a ) Neeraj Chopra

b ) Simone Biles

c) Leon Marchand

d ) Novak Djokovic

Answer: c) Leon Marchand

  1. Who became the first Asian player to win a gold medal in Tennis singles in Olympic history ?

a ) Manika Batra

b) Zheng Qinwen

c ) Simone Biles

d )  Leon Marchand

Answer: b) Zheng Qinwen

24. When is Olympic Day celebrated ?

a ) 23 March

b) 23 June

c) 23 April

d) 23 July

Answer: b) 23 June

26. How many bronze medals did India win in 2024 ?

a ) 3

b ) 4

c ) 5

d ) 6

Answer: 6

26. Which medal did Neeraj Chopra win at the 2024 Olympic Games?

a) Bronze

b) Gold

c) Silver

d) None

Answer: c) Silver

Read More:-

Assam Geography MCQ

Comments

Leave a Reply